Zelal Odak

Şizofreni Hastalığı Nedenleri Ve Bakımı Profosyonel Şizofreni Huzurevi

Herhangi durumlar sonucunda nörolojik olarak birtakım rahatsızlıklar yaşanması ile kişi gerçek olmayan bazı konuları varmış gibi kabul etmekte olup gerçekle hayali durumu birbirinden ayırmaması şizofreni olarak belirlenmektedir. Oldukça zor ve sıkıntılı bir rahatsızlık olan şizofreni hem hasta bakımından hem de yakınları tarafından oldukça fazla zor olmaktadır. Günlük yaşantıyı oldukça fazla etkikeye ve bu rahatsızlık oldukça fazla önemli olmakta ve bakımının ve kontrol altında tutulması konuşu oldukça fazla önemli olmaktadır.

Şizofreni Nedir

Şizofreni hastanın gerçek olaylar ile gerçek dışı olguları ayırt edememesi durumu olmaktadır. Sağlıklı düşünce akışını oldukça fazla etkileyen şizofreni duygu kontorlunu sağlamada zorluğa neden olmaktadır. Normal davranışa engel olan çok ciddi bir rahatsızlık olan şizofreni kontrol altına alınmadığı zaman çok ciddi sonuçlar yaratmaktadır. Şizofreni hastalığı alevlenme ve yatışma dönemi olarak ayrılmakla birlikte diğer hastalıklara nazaran gündelik ve iş yaşantısını oldukça fazla oranda olumsuz olarak etkilemektedir.

Bu nedenle şizofreni hastalarını kontrol altında tutmak ve gerekli bakımlarını yapmak adına şizofreni huzurevi olarak hizmetler mevcut olmaktadır. Zelal Odak huzurevi demans alzheimer gibi hastaların bakımını karşıladığı gibi şizofreni huzurevi olarak da hizmetler vermektedir. Bu konuda oldukça başarılı ve güvenilir bir kurum olan Zelal Odak huzurevi Uzman hekimleri ve sosyal hizmet uzmanları ve psikiyatri olarak da hizmetler vererek şizofreni huzurevi alanında hastanın ihtiyacı olan fiziksel ya da ruhsal yönden bakımları karşılamaktadır.

Şizofreni Neden Olur?

Şizofreniye neden olan etmenler tam olarak bilinmemekle birlikte genetik olması konusunda araştırmalar mevcut olmaktadır. Ayrıca kimyasal yapıda meydana gelen bozukluklar yanında ruhsal yönden çevresel tüm faktörler şizofreniye neden olmaktadır.

Şizofreni Bakımı Veren Huzurevleri

Ciddi bir rahatsızlık olmasının yanında ciddi bir bakım yüküne ihtiyaç duyulması nedeni ile hem hastaya hemde bakana hem fiziksel hem de ruhsal yönden yorgunluk ve çöküntü hali olmaktadır. Ayrıca profosyonel bakım yapılması sayesinde hastalığın kontrol altına alınması sağlanarak daha kötü sonuçların önünü kesmektedir. Doğru tedavi ve düzenli bakım sayesinde hem hastaya hem de yakınlarına yardımcı olmak amacı ile alanında uzman kadro ile şizofreni huzurevi hizmetleri mevcut olmaktadır.